4/2/08

Assassins en sèrie

Leyton, Elliott. Cazadores de humanos: el auge del asesino múltiple moderno. Barcelona: Alba Editorial, 2005
343.61 Ley
Quines circumstàncies creen l'assassí múltiple? A què es deu la seva proliferació a les nostres societats modernes? No falten explicacions a aquest fenomen, que crea pànic i es viu com una amenaça: s'ha parlat de tares biològiques, de peculiaritats genètiques, de quocients d'intel·ligència; S'han rastrejat maltractaments en la infància, famílies disfuncionals i condicionaments per a l'agressivitat; Els psiquiatres han traçat quadres psicopatològics i els detectius, perfils, i la literatura i els mitjans hi han afegit un equívoc element inhumà, monstruós però seductor. Per a l'antropòleg Elliott Leyton, moltes d'aquestes explicacions mereixen ser revisades, fins i tot completament rebutjades. Amb escepticisme i rigor científic, Cazadores de humanos desmunta la majoria dels mites construïts entorn dels assassins múltiples, els retorna a la cultura a la qual pertanyen i estableix les constants --venjança, extorsió, celebritat, alleujament sexual i creació d'una identitat-- de les seves motivacions i propòsits. Sobre la base de sis casos famosos (entre ells, Ted Bunty, la parella inspiradora d'Assassins nats, Charles Starkweather, etc.) reconstruïts amb detall a partir de les pròpies declaracions del assassins, Leyton argumenta amb encert les seves teories.
Per demanar en préstec aquest llibre envieu un correu a: biblioteca_cejfe.dj@gencat.cat

1 comentari:

Rodrigo Venegas ha dit...

Es un texto básico, que a través de las historia de algunos de los más conocidos asesinos seriales norteamericanos ,desarrolla una caracterización respecto a su conducta y el sentido de su comportamiento.
Cae, como muchos textos referidos al tópico en la sobre generalización de sus hipótesis y la falta de apoyo empírico para sus posiciones y propuestas explicativas.
En ese sentido es similar a muchos otros libros que toman el tema pero no dan cuenta de rigurosidad científica.