23/4/08

La investigació criminal

Vicente Garrido; Jorge Sobral. La investigación criminal: la psicología aplicada al descubrimiento, captura y condena de los criminales. Barcelona: Nabla ediciones, 2008
Signatura: 34:159.9 Gar

Els investigadors del crim del segle XXI disposen d'una nova arma: la psicologia de la investigació criminal, branca de la Psicologia al servei de la Criminologia forense. En aquesta obra els professors i reconeguts especialistes Vicente Garrido i Jorge Sobral presenten un tractat de com aplicar aquest tipus de psicologia a la identificació, captura i condemna dels criminals. Se'ns explica detalladament la tècnica del perfil criminològic, el retrat robot de l'autor desconegut d'un assassinat, l'escenari del crim, l'interrogatori dels sospitosos, les declaracions de víctimes i testimonis...i també les decisions dels jurats, l'elaboració de les sentències per part dels jutges, etc. Amb un estil directe i proper, alhora que rigurós, amb constants exemples de crims clàssics i recents, amb estudis de casos, anàlisi d'encerts i d'errors, els autors ens conviden a participar en l'aclariment dels fets.

Un llibre molt interessant per a estudiants i per a professionals del dret, criminologia, psicologia, operadors de la justícia (advocats, fiscals, jutges), periodistes, cossos i forces de seguretat, etc.