16/4/08

Intervenció educativa en justícia juvenil


Roser Galimany, Alba Manobens, Laura Quiroga. Anàlisi de la integració social dels menors desinternats del Centre Educatiu Oriol Badia. Barcelona: Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, 2007
Signatura: C-4B/04
Accés al text complet

La recerca presenta el resultat de la segona aplicació del Programa del Pensament Prosocial, Versió Curta per a Joves en una mostra de menors que han complert mesures judicials en un equip de Medi Obert de Lleida. Aquest programa cognitiu-conductual entrena en l’aprenentatge d’habilitats sociocognitives i valors que es requereixen per la competència social i s’ha aplicat amb èxit a joves infractors i adults de 14 països de tot el món a més de quaranta mil subjectes.
La recerca aplica el programa utilitzant com a mètode un disseny pre-test i post-test amb grup de control.

Dels resultats es destaca que l’aplicació del programa incorpora en la intervenció en medi obert un canvi important en el plantejament de treball, ja que els instruments estan específicament dissenyats per a menors que s’han mostrat més resistents a altres intervencions.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquesta investigació és molt interessant, ens ofereix una eina molt pràctica als professionals. Us animo a continuar en aquesta direcció, Gràcies.