4/3/10

Els abusos sexuals a nenes i adolescents

FEUEREISEN, Patti. Invisible girls: the truth about sexual abuse: a book for teen girls, young women, and everyone who cares about them. Berkeley, California: Seal Books, 2009

Signatura: 343.54(73) Feu

La Dra. Patti Feuereisen és una pionera en el tractament de l'abús sexual en noies adolescents i dones joves. Aquesta psicoterapeuta que exerceix desde fa 30 anys a Nova York , ha recorregut els Estats Units organitzant tallers i taules rodones sobre el tema, ha fundat la www.girlthrive.com, una web que orienta i dóna recursos a les víctimes de l'abús sexual i una ONG Girlthrive, Inc. que ofereix teràpies i recolzament a les víctimes d'incest. Aquest llibre vol ser una guia que ajudi les noies adolescents i dones joves que han patit abusos sexuals a recuperar-se i poder dur una vida sana, sense seqüeles. El problema, segons l'autora, és la invisibilitat dels abusos. Segons les estadístiques, als Estats Units, una de cada quatre noies haurà patit un abús sexual abans de complir els 16 anys. Un 48 % de les violacions seran patides per dones joves menors de 18. Tot i les dades, però, la majoria d'aquestes agressions restaran amagades i no seran mai denunciades. Aquestes víctimes es tornen invisibles, guarden el seu secret i anys després les seqüeles de les agressions han deixat trastorns sovint irrecuperables. Per això la teràpia de l'autora se centra en que expliquin el fet al més aviat possible. Compartir la història del seu abús pot suposar superar el trauma emocional i físic per tal de poder portar una vida normal.

1 comentari:

Rodrigo Venegas ha dit...

un libro orientado a público general y centrado en sensibilizaren una temática de alto impacto social.

destacan los capítulos 5 sobre le modo de enfrentamiento de las jóvenes en la actualidad y el capitulo 7 respecto del abuso intrafamiliar (hermanos, primos, tíos etc..)