15/1/08

Musicoteràpia i tècniques de relaxació

Des de la Biblioteca volem reunir un fons molt pràctic perquè els educadors socials, treballadors socials, terapeutes, psicòlegs, monitors de lleure, etc. puguin desenvolupar la seva tasca amb les millors eines. Per això destaquem avui dos llibres que, malgrat que no són novetats per la seva data de publicació, representen aquest nou fons menys teòric i més aplicat de què vol disposar la Biblioteca del CEJFE:


Joseph J. Moreno. Activa tu musica interior: musicoterapia y psicodrama. Barcelona: Herder, 2004
En aquesta obra innovadora, s'estudien les grans possibilitats que ofereixen les arts creatives (teatre, música, arts plàstiques, dansa) en el procés terapèutic. En concret, l'autor explora la trobada fructífera entre la musicoteràpia i el psicodrama. L'obra està dividida en dues parts: la primera exposa les bases teòriques, els antecedents històrics de la utilització de la música en el psicodrama, la metodologia d'aquesta interrelació (a nivell terapèutic) i la seva aplicació a la pràctica. La segona part presenta detalladament un ampli ventall de propostes dinàmiques i creatives de teràpia de grup en què es combinen elements de la musicoteràpia (com la improvisació musical projectiva) amb tècniques i escenaris del psicodrama.




Monica Pintanel Bassets. Técnicas de relajación creativa y emocional. Madrid: Thomson, 2005

La Dra. Mònica Pintanel és professora de psicologia a la UAB , psicoterapeuta clínica i formadora en tècniques de rel·laxació. Té una experiència de més de 12 anys en l?ensenyament de la relaxació creativa i emocional i en aquest llibre ha volgut compartir més de 30 tècniques novedoses ( diferents de les clàssiques exposades en la majoria de manuals) que indueixen al descans i a la serenitat i faciliten adoptar un estil de vida més flexible i sense estrès.