11/1/08

Novetats en dinàmica de grups i canvi organitzatiu

Ja podeu consultar a la Biblioteca del CEJFE dos manuals sobre dinàmica de grups i canvi organitzatiu, que crec que són interessants per la seva orientació molt pràctica:

Cómo conseguir el cambio: 50 actividades para conseguir el cambio. Madrid: Abetas, [2004]
Les diferents activitats que es proposen estan recollides en 5 parts: 1. El canvi i jo (on es treballen l'adaptació a les novetats, la confiança en un mateix, la capacitat de reorganització, l'equilibri i la motivació); 2. L'alegria i el dolor del canvi (tècniques de reducció de l'estrés i d'adaptació al canvi); 3. El canvi i els altres (es treballa l'altre i el seu valor com a persona, l'assessorament , la capacitat d'influència i d'ajuda, les habilitats directives); 4. El canvi al lloc de treball (s'identifiquen les estratègies per al canvi, es treballa la cultura organitzativa, els objectius de l'equip); 5. El canvi de fora (s'estudien nous models de treball, canvis en les actituds cap al servei i cap als clients, la millora en l'atenció a l'usuari i l'augment d'usuaris).

Mike Woodcock. Cómo construir equipos: 50 actividades para "construir un equipo". Madrid: Abetas, [2004]
Els diferents exercicis treballen el desenvolupament dels equips, l'eficàcia d'un equip de treball, el líder d'un equip, la planificació de les accions que es portaran a terme, la pluja d'idees, la confiança, les reunions de revisió i avaluació, l'assessorament per fomentar l'aprenentatge, l'estil de direcció, la discussió de valors, el desenvolupament de les necessitats individuals, el consens, les habilitats per a la comunicació, el rol a l'equip, la visió d'equip, etc.