20/4/08

Teràpia a les víctimes d'abusos sexuals


Ángela Aparicio; Toñi Muñoz. Después del silencio: cómo sobrevivir a una agresión sexual. Barcelona: Paidós, 2008
Signatura: 343.54 Apa
Aquest llibre és fruit de la trobada de dues dones: La Toñi va patir abusos sexuals en la seva :infància, l'Àngela és una psicòloga que havia treballat en un centre atenent a supervivents d'agressions sexuals. Un dia la Toñi va buscar ajuda i així es van conèixer i van compartir experiències. En aquell espai terapèutic, és on va néixer aquest llibre.
Aquesta obra, a més d'oferir un context per entendre les agressions sexuals, explica de forma senzilla les conseqüències que una agressió sexual pot tenir en la vida d'una persona i com es poden afrontar, tant per als supervivents com per als familiars i parelles. El text inclou exercicis, lectures recomanades i un llistat de centres on demanar ajuda.
La segona part del llibre mostra el testimoni de la Toñi i el seu procés, personal i terapèutic, com a supervivent. És un relat senzill i molt humà, en el qual moltes persones s'hi poden veure reflectides i prendre contacte amb els seus propis recursos i capacitats. També apareixen alguns fragments de la seva teràpia personal, que la Toñi ha tingut la generositat de compartir amb els lectors. D'aquesta manera, ella dóna veu a persones que normalment no la tenen i posa paraules a vivències que habitualment resten silenciades.

1 comentari:

Anònim ha dit...

que bueno que incorporen libros abordando temáticas psicosociales específicas, como es el de reparación de dañoen abuso sexual. Hacia falta más material de ese tipo en la querida biblioteca en especial para que puedan ser consultados por los juristas que desconocen aspectos sustantivos del tema.
asi que les reitero mis felicitaciones