25/7/08

La reincidència en el delicte a França i a Europa

Kensey, Annie. Prison et récidive: des peines de plus en plus longues: la société est-elle vraiment mieux protégée. Paris: Armand Colin, 2007

Signatura: pendent catalogar

Estudi sobre la reincidència a Europa i sobretot, a França i com aquesta afecta a la societat creant alarmes socials que comporten reformes de les polítiques penitenciàries. Així, l'autora reflexiona sobre l'enduriment general de les condemnes, la menor aplicació de llibertats condicionals i mesures alternatives a l'empresonament, la massificació a les presons, les mesures que s'han adoptat de repressió dels reincidents, l'allargament de les penes com a mesura preventiva per evitar la reincidència en el delicte, etc. L'autora critica la precipitació de la justícia penal actual i defensa que hi ha d'haver una avaluació real de la reincidència mitjançant mètodes científics que obtinguin dades veritables. La present obra, sòlidament documentada, aborda aquestes qüestions des d'una perspectiva quantitativa analitzant enquestes empíriques de molts anys.
Anne Kensey aposta per una política penal responsable en la que la frase "enfermer moins et accompagner mieux" substitueixi a "punir plus lourdement pour dissuader"