15/9/08

Com fer front al maltractament infantil?


Stéphane Bourcet; Isabelle Gravillon. Mi hijo ha sido agredido: en la escuela, en la calle, en casa. Barcelona: De Vecchi, 2006

Sign: 159.943 Bou

Rebre insults, cops, xantatges o inclús altres agressions i abusos són fets violents i dolorosos que molts nens i adolescents pateixen a l'escola, al carrer i fins i tot dins les parets de casa seva. Malgrat el nostre convenciment que això no ens pot passar, és possible que els nostres fills s'hi hagin d'enfrontar algun dia. Quan el maltractament i l'agressió colpejen algú tan proper els pares es veuen submergits en tot tipus de sentiments contradictoris: culpabilitat per no haver sabut protegir el fill, desig de venjança contra l'agressor, la negació del fet per evitar el dolor...I sobretot sorgeixen moltes preguntes i dubtes: Per què corre perill el meu fill? Per què no sap dominar aquesta situació? Quina és la manera més adequada de reaccionar davant una agressió? S'ha de denunciar l'assetjament? S'ha de portar la víctima al psicòleg? Com el puc ajudar?
Aquest llibre té l'objectiu d'intentar comprendre el que passa a la vegada en la ment dels nens o adolescents agredits i en la ment dels pares, abans d'oferir pistes de reflexió i consells per superar aquests fets tan frapants.