23/1/09

Com manejar l'ofensa


SOLER, J.; CONANGLA, M. M. Sin ánimo de ofender. La ofensa como contaminante emocional: estrategias para lograr un territorio interior armónico. Barcelona: RBA Libros, 2007
Signatura:159.942 Sol

Aquest llibre tracta de l'ofensa i de l'art d'ofendre i de sentir-se ofès però, sobretot, de com ser menys susceptibles a aquesta i com recuperar la pau perduda. Primer de tot, centra la seva reflexió en les diferents passes de la cadena: què és una ofensa, quin és el paper de l'ofensor i quin és el de l'ofès. El llibre explica que no es necessari que existeixi un ofensor conscient per a que algú es senti ofès, i que ni tan sols fa falta que l'ofensor sigui una persona; moltes persones viuen ofeses amb la vida, amb la fortuna o l'atzar. Es pren consciència de la constel·lació d'emocions que van unides a l'ofensa i com pot afectar a la vida el fet de deixar-nos portar per elles. Per últim, s'explica les millors estratègies per viure una vida més lleugers d'equipatge, més lliures, més autònoms, amb un més gran sentit de la realitat i, també, amb més sentit de l'humor.

Inclou: L'ofensa; El "jo" ofensor; El "jo" ofès; Emocions que ens connecten amb el dolor; Estratègies destructives; Factors de superació mental; Factors de superació emocional; El factor acció; Sobre la dificultat i necessitat de lliurar-se de l'ofensa; La ruta de l'ofensor, la ruta de l'ofès; Adéu als llasts.