7/7/09

Una història d'assetjament laboralMARTÍN VERDUGO, Chelo. Tiritando. Una historia de acoso laboral. Barcelona: Plataforma editorial, 2008
Signatura: 159.9:331 Mar

Llibre que explica una història real d'assetjament laboral i que ofereix una llum d'esperança a tots els que es veuen o s'han vist en la mateixa situació.

Argument: quan la Chelo va començar a treballar en una empresa com a secretària de direcció tots valoraven el seu treball, esforç i dedicació. Els elogis habituals per part de la gerència i la transformació del seu contracte en indefinit, inclús després d'haver informat del seu embaràs, no van fer res més que confirmar fins a quin punt era valorada. No obstant, després de la tornada de la baixa maternal, la van canviar de departament, amb un nou cap directe.... i llavors va començar l'assetjament. Cada vegada més arraconada en el lloc de treball, la Chelo va caure en una profunda depresió, que la va portar a pensar en el suïcidi, i de la que va aconseguir sortir gràcies als seus éssers estimats i a les seves grans ganes de viure.