13/11/09

Ser emocionalment intel·ligent


SÁNCHEZ ANEAS, Asela. El valor de la inteligencia emocional: ser emocionalmente inteligente para hallar la felicidad y mejorar la calidad de vida. Alcalá la Real (Jaen): Fundación Alcalá, 2009

Signatura: 159.9 San

Les habilitats emocionals, amb independència de la capacitat intel·lectual, tenen un valor determinant en l'èxit personal i professional. Els grans mals que ataquen la nostra societat, tant a la infància com a l'adolescència i l'edat adulta (estrès, depressió, ansietat, byllying, mobbing, violència de gènere, trastorns del comportament...) són fruit d'una mala gestió de les nostres emocions. Amb el propòsit d'aprendre a viure en la recerca de la felicitat, podem millorar la utilització de les nostres emocions i eradicar aquelles que siguin destructives.
En aquest llibre es destaca l'enorme poder de les emocions en front de la raó, i es proporciona una àmplia comprensió cap a la intel·ligència emocional, tant en els seus components teòrics com bioquímics, recollint les vies d'investigació obertes actualment sobre aquest tema. Orienta en el procés d'avaluació i autoconeixement emocional i recopila les eines més útils per a fer-ho; recull les tècniques per desenvolupar les habilitats socials, aconseguir l'autocontrol emocional en la resolució de conflictes i el reconeixement de les emocions dels altres, a més de proporcionar les tècniques per aconseguir l'educació integral del nen, inclosa l'emocional.