1/3/10

Separació i maternitat

MARTIN, Katharina; SCHERVIER-LEGEWIE, Barbara. Madre separada: cómo superan las madres con hijos la separación. Henao: Desclée de Brouwer, 2009

Signatura: 159.924.7 Mar

"Mai vaig voler ser una mare separada". Això és el que senten moltes dones quan han d'afrontar la separació i la ruptura de la seva família. Són mares que s'enfronten a un gran desafiament: han de trencar el lligam amb la seva exparella, i alhora, seguir relacionant-se amb ell en la seva condició de pare dels seus fills; han de digerir la seva pena i alhora, donar recolzament als seus fills encara més que abans. Sovint sorgeixen disputes al voltant de la pensió o de les visites. I, en darrer lloc, hi ha els seus sentiments ferits, als quals les circumstàncies no els permeten prestar massa atenció.

En aquesta guia, Katharina Martin (columnista especialitzada en família del Berliner Morgenpost) i Barbara Schervier-Legewie (psicoterapèuta) orienten les mares separades sobre el camí que han de seguir per tal de superar la separació. Intenten ajudar-les a comprendre millor les seves reaccions i a desenvolupar un tarannà constructiu. Finalment, ofereixen pautes per reorientar les seves vides sense que els seus fills pateixin i animen a les dones a consumar la separació interior i a obrir els seus propis camins.