25/5/09

Una reconstrucció de diferents casos de violència de gènere


GALLEGO, Juana (Coord.). Si te vas te mato. Mujeres que murieron por su libertad. Barcelona: Icaria Editorial, 2009
Signatura: 316.62-055.2 Sit

Reconstrucció de 19 casos d'assassinats de dones a mans de les seves parelles o ex-parelles des de l'any 1986 a 2006. El llibre és el resultat del treball d'investigació realitzat per dos grups d'alumnes de periodisme de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, dirigits per la seva professora, Juana Gallego Ayala, en la seva assignatura de Periodisme de Societat. Més enllà de la diversitat de casos concrets narrats rigorosament, aquest llibre és una esgarrifosa aproximació al fenomen de la violència contra les dones, que pot aportar elements de reflexió per a tots aquells que estan relacionats amb el tema: advocats, jutges, psicòlegs, associacions de dones , periodistes, experts, etc.

Cada cas és una història de dolor, poder, desamor i derrota particular, però, en conjunt, el llibre ofereix una sèrie de pistes que poden ajudar a entendre com i perquè es produeix aquesta quotidiana tragèdia.

Aquest llibre està pensat com un homenatge a totes aquelles dones que han pagat amb la seva vida el desig, conscient o inconscientment expressat, de fer ús de la seva llibertat.