19/11/09

Un conte sobre la mediació


SASTRE PELÁEZ, Antonio. ¡A mediar tocan!: una fabula sobre la mediación y resolución de conflictos. Barcelona: Gedisa, 2008

Signatura: 304 Sas

Aquest llibre és una narració fantàstica, una faula protagonitzada per animals: La mort sense descendents del rei lleó obre una lluita successòria entre tots els pretendents a ocupar el tron. La viuda negra, el cocodril, l'àliga de cap blanc, l'ós, la guineu anglesa...posen en funcionament diverses estratègies per aconseguir el poder, des de la força fins a la persuasió, des de l'adulació al consens.

Aquest context serveix per il·lustrar de forma amena i didàctica les diverses tècniques utilitzades en la mediació i resolució de conflictes i fan d'aquesta obra un material de consulta pràctic i útil en els cursos de formació de mediadors. A més, els que ja són professionals de la mediació podran trobar-hi instruments que milloraran la seva pràctica quotidiana. Però l'objectiu va més enlla, A mediar tocan aconsegueix ser una obra de divulgació "apta per a tots els públics"que facilita una millora de les nostres relacions interpersonals a partir d'una cultura de la pau.