10/3/10

La investigació forense de la criminalitat a la xarxa


CASEY, Eoghan (Ed.) Handbook of digital forensics and investigation. Burlington, MA: Elsevier Academic Press, 2010

Signatura: 343.3/.7:681.31 Han

Com dur a terme una investigació digital tant en un context civil com penal? Com detectar, localitzar i seguir les pistes electròniques o els indicis digitals en ordinadors i xarxes socials?
En la seva primera part dedicada a la metodologia de la pràctica (Investigative methodology), aquest manual vol ajudar a l' investigador forense o al policia científic en tres àrees principals: l'anàlisi forense, la descoberta electrònica i la investigació intrusiva.

La segona part titulada Technology fa una anàlisi forense de Windows, Unix, Macintosh i altres sistemes integrats (inclosos els telèfons mòbils i altres tipus de tecnologies semblants) i també fa una investigació del funcionament tecnològic de les xarxes socials (incloent els entorns empresarials i la tecnologia de les telecomunicacions mòvils). En aquest apartat també presenta eines útils per a realitzar aquestes tasques d'investigació digital com EnCase, FTK, ProDiscover, Foremost, XACT, Network Miner, Splunk, Flow-tools, i moltes altres eines especialitzades i plataformes d'anàlisi.

Cada capítol ofereix al lector exemples de casos reals que ajuden a entendre la logística, la tècnica i les dificultats legals que comporta una investigació d'aquest tipus.